Як зустрічали звільнених з полону волинян

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Волинські бійці Сергій Фураєв та Артем Комісарчук, яких звільнили з полону бойовиків 9 вересня, увечері 10 вересня прибули на Волинь.

На кордоні з Волинською областю їх квітами та шампанським вітали активісти Автомайдану України, побратими та земляки, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

Сергій Фураєв зазначив, що безмежно радий нарешті потрапити на рідну Волинь та зустрітися з родиною. Бойовий офіцер, який нещодавно отримав звання підполковника, зізнався, що його переповнюють емоції, а тому розмова з журналістами не була довгою. Лишень заявив, що волонтерка Наталія Боярина, стараннями якої і вдалося дістати волинян із річного полону, відтепер буде їхньою хрещеною мамою.

Син Сергія Фураєва розповів, що не вірив власному щастю, коли нарешті побачив батька. Запевнив, що він в нього – Герой, а в його поверненні додому не сумнівався ні на мить.

Колега підполковника Фураєва, Артем Комісарчук зазначив, що відбулося 20 обмінів, але в жоден із них вони не потрапили. Боєць пояснив це тим, що вони – артилеристи. А саме їх та снайперів найбільше ненавидять бойовики так званих ДНР та ЛНР.

Колона автомобілів разом із волинськими бійцями у супроводі патруля ДАІ промчала Луцьком та на декілька хвилин затрималась у центрі – хлопці поклали квіти своїм полеглим побратимам до стели Героїв Небесної Сотні та знову рушили в дорогу. Адже на них вже чекали у рідному Володимирі–Волинському.

Нагадаємо, переговори з визволення майора Сергія Фураєва та солдата Артема Комісарчука були надзвичайно складними й довгими. Ці бійці потрапили в полон ще минулого року під час виходу з іловайського котла. Там вони перебували понад рік. Сергія Фураєва, комбата 51 ОМБР, бойовики вивозили 24 серпня на так званий Донецький «парад». Разом із ними в полоні утримували ще близько ста бійців із 51-ої бригади. Їх усіх до кінця зими обміняли. Була інформація, що Фураєв та Комісарчук засуджені бойовиками до розстрілу. Спочатку їх утримували у Сніжному, потім перевезли в Донецьк, а зовсім недавно – до Луганська.

Бійців мали звільнити 15 серпня, проте бойовики зірвали процес обміну. У списки людей, яких урешті обміняли 26–27 серпня, ці двоє вже не увійшли, що викликало тоді обурення їхніх земляків із Волині. За цих двох волинських Героїв бойовики вимагали та отримали чотирьох важливих для них людей.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі