У Луцьку стартувала «Шопенівська весна»

Джерело: прес-служба Луцької міської ради

Сьогодні у Луцьку стартував І-й Відкритий дитячо-юнацький конкурс піаністів “Шопенівська весна”.

У його урочистому відкритті взяли участь заступник міського голови Григорій Пустовіт, начальник департаменту культури міської ради Тетяна Гнатів. Організатором конкурсу є департамент культури Луцької міської ради та Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена.

Директор музичної школи Ольга Чуріна щиро привітала гостей і конкурсантів у стінах навчального закладу на висловила слова вдячності за фінансову підтримку Луцькій міській раді, Волинській обласній державній адміністрації, Генеральному консульству Республіки Польща в Луцьку.

 Вона представила високоповажне журі, до якого увійшли професор кафедри спеціального фортепіано Львівської Національної музичної академії ім. М.В. Лисенка Лідія Крих, лауреат національних та міжнародних конкурсів, лауреат премії ім. Л.М. Ревуцького, заслужений артист України в.о. професора кафедри фортепіано Національної музичної академії ім. П.І. Чайковського Юрій Кот, засновник і керівник Фундації Георгі Ференцизи (2002), з 2009 р. член Міжнародної федерації Шопенівських товариств, організатор Міжнародних Шопенівських піаністичних конкурсів Ізабелла Дарска Хавасі, член журі загальнопольських і міжнародних конкурсів піаністів Анджей Татарський.

   Григорій Пустовіт у вітальному слові акцентував, що конкурс - вагома подія для міста, і щиро подякував усім, хто зберігає культурні мистецькі надбання Європи, усього людства. Він зазначив, що дітки, які беруть участь у конкурсі, уже переможці, адже вони стали на стежку дивовижного світу музики, і побажав усім виступити якнайкраще, сповна показати свої здібності. Він переконаний, що усі діти готові показати прекрасні результати, тож журі буде непросто визначити найкращих.

“У цьому конкурсі ми усі переможемо, адже у нас є такі прекрасні діти, чудові викладачі, які їх підготували, батьки, які підтримують своїх дітей. В цілому у нас є можливості розвиватися, вдосконалюватися, будувати нову, мистецьку, культурну складову нашої держави. Хай всім щастить, успіхів і перемог,”- сказав Григорій Пустовіт.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі