Волинян кличуть у Цуманську пущу на пошук вікових дубів та орхідей

Джерело: Волинь-Нова
  1. Новина відноситься до:

Всесвітній фонд природи в Україні та Ківерцівський національний природний парк запрошують природолюбів у похід, що відбудеться 10-11 червня.

Усі бажаючі мають можливість відправитись у пішохідний маршрут необстеженими дібровами пущі, йдеться на сторінці парку у «Фейсбуці».

Основне завдання для мандрівників буде облік вікових дерев, орхідей (пальчатокоріннкики травневий, м'ясочервоний, любка зеленоквіткова та ін), пошук надзвичайно рідкісної рослини - кальдезії білозоролистої ( Чортове болото та заказник «Кормин» - єдині в Україні місцезростання цього червонокнижного виду), а також дослідження флори та фауни цієї місцевості. Проживання в наметах, кухня – польова, з багаття. Локація: територія заповідного урочища «Цуманська пуща», зокрема унікальне та загадкове Чортове болото, найменш обстежена ділянка національного парку, а також лісові масиви навколо болота та заплави річки Кормин. В процесі виїзду, за допомогою двох байдарок, плануємо також обстежити Радзивилівський канал, який на декілька км перетинає навпіл болото.

Виїзд з Києва потягом о 21:46 вечора в п’ятницю 9 червня, а повернення – о 5:57 ранку в понеділок 12 червня. Місце збору 10 червня (ще уточнюється - Клевань або Ківерці).
Проживання в наметах, кухня – польова, з багаття.

Зі собою необхідно мати похідне спорядження (спальники, каремати, похідний одяг і взуття, в кого є - намети). Рекомендовано мати гумові чоботи або бахіли ОЗК, антимоскітні засоби, антимоскітну шляпу (продаються в рибальських магазинах).

Організатори підрахували кошторис: орієнтовно 400 грн з людини за все (включно з транспортом). Одночасно вони застерігають, що кількість місць обмежена, тому для участі в природницій експедиції потрібно попередньо зареєструватися.

Зареєструвати для участь в поході можна тут: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdnG744EvSnvEyP81…/viewform

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі