З’явився барвистий набір поштівок Горохова 1917

З’явився барвистий набір поштівок Горохова 1917
  1. Новина відноситься до:

Хороша новина для краєзнавців Горохівщини і горохівчан :). Любов до рідних теренів у поєднанні із запалом колекціонера-філателіста, історика за фахом Андрія Кленка спричинилися до появи-перевидання унікального набору поштівок. Тих, які побачили світ далекого 1917 року (видавництво «Верманн Брюкманн»).


 

«Поштівковий ажіотаж із зображеннями міста припадає якраз на період Першої світової війни. У роки німецької та австро-угорської окупації солдати листувалися зі своїми рідними з допомогою польової пошти «Feldpost». Листи і «відкриті листи» – поштівки відправляли переважно немаркованими, але з різноманітними оригінальними штемпелями. Таким чином хотіли не лише поділитися подіями, новинами, які відбуваються з людьми, а й зображеннями тих місць, де перебували й воювали», –  зазначає ініціатор репринт-видання.


До набору входить 9 поштівок Горохова і одна – Скобелки. У давні часи це село іменувалося Старогороховом.  Після пожежі й епідемії холери у Горохові 1872 року навіть було центром волості.

 

Репринтне видання поштівок можна придбати у Центрі туристичної інформації та послуг Луцька (вул. Сенаторки Левчанівської, 2).


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Оксана ШТАНЬКО

Коментарі