У Луцьку на відремонтовані дороги вимагатимуть гарантію мінімум 7 років

У Луцьку на відремонтовані дороги вимагатимуть гарантію мінімум 7 років
  1. Новина відноситься до:

Відтепер луцькі дороги робитимуть якісно та з гарантією від підрядника не менше ніж на 7 років. До того ж, у разі руйнування новостворених автошляхів впродовж гарантійного терміну дорожники ремонтуватимуть покриття за власний кошт.

Про це йшлося під час передачі «Відкрите місто» в прямому ефірі на телеканалі «Нова Волинь» за участю секретаря Луцької міської ради - виконувача повноважень Луцького міського голови Ігоря Поліщука 5-го квітня.

Одним із головних напрямків у розвитку міста Ігор Поліщук вважає інфраструктуру, а саме – ремонт доріг та прибудинкових територій.

«Я поспілкувався із начальником ЖКГ та керівниками ЖКП щодо прибирання міста до Великодня та ремонту доріг. Я поставив завдання, щоб ті ремонтні роботи, які торік розпочали на прибудинкових територіях, завершили вже найближчим часом. Мене запевнили, що 80% заасфальтують до Великодня. Далі оголосимо тендери на дитяче спортобладнання і на встановлення вуличного освітлення. Для тих підрядників, які невдало виконують свої обовʼяки, ми передбачатимемо великі штрафні санкції, зокрема за недотримання строків, бо були випадки, коли ремонт тривав півроку чи більше. Це незручно людям, є ризик травмуватися, що недопустимо. Ямковий ремонт вже робимо, на основних дорогах завершать до Великодня», - наголосив Ігор Ігорович.

Як приклад він навів ремонт вулиці Набережна, де ремонт зробили ще вісім років тому, а ям досі немає.

«Якість робіт на інших вулицях має бути не меншою, щоб не ремонтувати ті ж самі дороги щороку. Гарантія має бути мінімум 7 років, або ж навіть 10», - наголосив виконувач обов'язків Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Щодо посиленого контролю над дорогами, то чиновник розповів, що щодня працівник департаменту ЖКГ має виїжджати на місце ремонту і здійснювати контроль.

Велику увагу очільник міста планує приділити освітленню вулиць.

«Всі вулиці освітити у 2017 році, на жаль, не встигнемо, бо є питання до керівника КП «Луцьксвітло» щодо прозорості використання коштів. Поставлені раніше завдання виконаємо, а вже далі будемо бачити, із перевиконання бюджету, як діяти. Будемо ставити акцент на раціональності використання коштів», - наголосив керманич міста.

Також ведуча нагадала, що є зареєстрована електронна петиція, де лучанин просить винуватців ДТП відшкодовувати збитки за поламані огорожі. На це Поліщук відповів, що дасть доручення вивчити, чи можливо це зробити в правовому полі.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі