Луцьк - третій у рейтингу ІТ-міст України

Джерело: ЛігаБізнесІнформ
  1. Новина відноситься до:

Луцьк опинився на третьому місці серед дванадцяти обласних центрів України у рейтингу міст, у яких можливо отримувати державні послуги он-лайн. Таку систему називають «електронним уряом»

Відповідний рейтинг склали ЛігаБізнесІнформ разом з асоціацією ІСТ.

Як відомо, 16 червня в Україні запрацював портал електронних державних послуг iGov. З його допомогою українці можуть отримувати державні послуги - від довідки про несудимість до реєстрації авто в МРЕВ за допомогою Інтернету.

Так, Луцьк характеризують як одне з невелеких міст, яке активно впроваджує електронні посглуги. Зокрема, у місті вже створений особистий кабінет жителя, впроваджений БанкID і доступні такі послуги, як отримання довідки про несудимість та довідки про доходи.

Також жителі міста можуть отримати електронною поштою виписку з технічної документації про грошову оцінку земельної ділянки. 

Бліц-рейтинг створений за принципами Digital Agenda for Europe. Тобто оцінюються не тільки вже ті послуги, які існують, але й різні можливості доступу до послуг та вміння користуватися ними. 

Нагадаємо, на початку серпня портал державних послуг iGov підключив черговий набір тих сервісів, якими громадяни можуть користуватися, не відходячи від комп’ютера.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі