Новини минулого: 3 квітня

Новини минулого: 3 квітня
  1. Новина відноситься до:

Луцький україномовний пронацистський тижневик «Український голос», 5 квітня 1942.

Втрати аліянтів у морському бої коло Ява. ДНБ. Мадрид. Згідно звідомлення з Вашінгтону загальні втрати аліянтів у морському бої коло Яви виносять 16 морських одиниць, в чому п'ять крейсерів. Адміраліція ЗДА подала до відому, що фльота ЗДА втратила коло Яви також нищильника „Пільсбир Ідзел" та „Льовкейс".

Фінансове засідання в Луцьку. 3 ініціативи комісара Волині і Поділля відбулося в Луцьку службове засідання бюджетових, податкових і касових рефератів. Керівником засідання був заступник генерального комісара ляндрат Швайгер, який також передав зібраним привіт генерального комісара С. А. обергрупенфірера Шене, неприсутнього зі службових причин. Ляндрат Шайберт та оберрегірунгсрат Арельт з Райхскомісаріяту України мали основні виклади про питання з ділянкою бюджетування, фінансів та касовости. Про спостереження та практичне переведених заряджень реферували др. Ранкевн та Егер з генерального комісаріату.

Академія, присвячена пам'яті Шевченка в Луцьку. В неділю 29 березня ц. р. Луцьк вшанував пам'ять Великого Кобзаря Тараса Шевченка. В Міському Театрі заходами Українського Допомогового Комітету відбулися дві академії, денна і вечірня. Академія розпочалася співом „Заповіту" у виконанні хору Волинського Українського Театру під диригентурою п. О. Колесниченка. Глибоко продуманий і змістовний реферат виголосив п. мгр. В. Тучак. Концертна частина академії випала не погано, хоча можна було підібрати кращі точки, для виконання яких є безумовно в Луцьку відповідні сили.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі