Кіноменю від гурмана

  1. Новина відноситься до:

Враженнями і емоціями від переглянутих кінострічок ділиться фронтмен гурту «Фіолет» Сергій Мартинюк. Серед сьогоднішньої підбірки комедія «Мачо і ботан-2», драма «Про Алекса», трилери «Красива і божевільна» і «Холод у липні». 

«Мачо і ботан-2»

(США, 2014)

Режисер: Філ Лорд, Крістофер Міллер

Почну з того, що першої частини історії про пригоди двох недалеких офіцерів я не бачив. Так уже історично склалося і від того жодних докорів сумління в мене не виникало, хоча я завжди належав до поціновувачів так званого «туалетного» гумору в подібних комедіях. Цього разу персонажам Джони Хілла та Ченнінга Татума випадає під прикриттям попрацювати в коледжі, де через поширення нового наркотика загинула студентка. Окрім усіх можливих потенційних небезпек, на героїв чекає чи не найбільше «парне випробування» – перевірка на міцність їхньої дружби. А так – повний і майже наркотичний сумбур на екрані, несподівані повороти сюжету, легке й майже атмосферне божевілля, що передається, здається, навіть глядачу, одною лівою  зроблять компанійський перегляд фільму. Можна!

 

«Про Алекса»

(США, 2014)

Режисер: Джессі Цвік

Режисерський дебют початківця Цвіка є зразком розмірено легкого, але глибоко психологічного кіно, яке, здається мені, до кінця можуть осягнути тільки люди, які не з кіно знають американську ментальність. Історія семи друзів часів коледжу, які через роки збираються разом опісля спроби одного з них вкоротити собі віку… Розмови, давні історії, образи, привиди минулого і виклики теперішнього – яка реальна ціна дружби героїв і чи пройшла вона випробування роками? Кожен глядач вирішить сам. Хтось під цей фільм точно спокійно і невимушено засне, тоді як хтось інший може не менш невимушено роз’ятрити власні рани. Терапевтично корисне кіно, хоча і для вкрай вузького кола людей.

 

«Красива і божевільна»

(США, 2014)

Режисер: Крістофер Залла

Усе більше і більше проймаюся довірою до західних телепостановок. Серед на пер­ший погляд другосортного матеріалу трапляються справді цікаві й драматично багаті історії. Досвід роботи «серіальників» у царині повнометражного кіно дарує часом справді непогані фільми. Реальна історія життя американського мільйонера Бена Новака, який мінімально прогадав з дружиною, отримавши собі в життєві супутниці справжнього монстра. Хоча і гарного, стильного, вишуканого та розумного. Монстра, який не зупиниться ні перед чим, аби тільки втілити в життя свої жіночі амбіції. Фільм-пересторога, який, попри всю серйозність сюжету, чомусь сприймається в яскраво сатиричному світлі. Раджу.

 

«Холод в липні»

(США, Франція, 2014)

Режисер: Джим Мікл

Мусить минути час і змінитися певні тенденції, щоб Майкл С. Холл перестав асо­ціюватися з персонажем Декстера. Якщо таке взагалі можливе у світі, де серіал про маніяка-судмедексперта став одним із найуспішніших доробків індустрії.  Герой Холла, випадково застреливши у власній домівці грабіжника, змушений зіткнутися в двобої з розлюченим батьком покійного. Втім історія не така проста, як здається на перший погляд: без продажних копів та безкомпромісної боротьби за світову справедливість не обійтися. Так, фільм не з найкращих, але для посередньо добротного трилера у стрічці Мікла присутнє все. Спробуйте!

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Сергій МАРТИНЮК

Коментарі