Новини минулого: 28 березня

  1. Новина відноситься до:

«Український голос», 5 квітня 1942 року

Заходом драматичного гуртка с. Княгинінка дня 28 березня ц. р. була влаштована Академія в честь Т. Г. Шевченка, яка добре підготовленою програмою та змістом зробила гарне вражіння на присутніх гостей. Того ж дня вечером відграно драму Тобілевича «Безталанна». З чистого доходу призначено 300 крб. на «Писанку» для Українського Доломогового Комітету.

Мадрівні театри в Україні. Український народ дуже любить театр. Особливу популярність на селі мають народні п’єси зі співами й танцями. Найбільше подобаються виставки з життя, боїв і побуту козацьких часів. По звільненні українських теренів німецькими військами є прагнення до повної відбудови українського народного театру, який всюди користується широкою допомогою німецьких і українських урядів. Тому театральні групи деяких більших міст, як, нпр. Дніпропетровська, потворили мандрівні групи та вислали їх на села. Ті мандрівні театрики з відповідним репертуаром скрізь тішаться великою популярністю.

Заклик. Український Допомоговий Комітет у Луцьку, як інституція суспільної опіки, займається допомогою військовополоненим. Надходять Великодні Свята, Ми українці мусимо поділитися з військовополоненими тим, що Бог нам пошле на це Велике Свято Воскресення Христового. Український Допомоговий Комітет звертається з гарячим закликом та просьбою до нашого громадянства, а зокрема до духовенства, допомогти йому у виконанні цієї добродійної цілі. Великодні дарунки з подякою приймаються в домівці Українського Допомогового Комітету в Луцьку, вул. Північна 9.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі