Обов’язковий техогляд авто можуть повернути

Джерело: Експрес
  1. Новина відноситься до:

Обов’язковий техогляд для авто, який скасували як джерело корупції, можуть повернути вже з 1 січня 2016 року.

Про це сказав виданню «Вісті» керівник Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко, посилаючись на власне джерело в Міністерстві фінансів, пише «Експрес».

«Причина: при відсутності обов’язкового техогляду автомобіліста неможливо проконтролювати на предмет сплати обов’язкового транспортного податку. Вони хочуть повернути техогляд і контролювати сплату податку на цьому етапі », – зазначив Назаренко.

Проект про повернення зараз проходить внутрішнє погодження у Мінфіні. Але є великі шанси, що настільки неприємну для водіїв процедуру таки повернуть, адже Україна зобов’язалася це зробити при підписанні Угоди про асоціацію з ЄС і приєднавшись до Директиви ЄС про загальний техогляд.

«У ЄС з 1 січня 2015 року запровадили повністю техогляд на всі автомобілі. Ми зобов’язані це зробити з 1 січня 2016 по 1 січень 2 017р. А коли саме – у міністерстві будуть вирішувати», – заявив Олег Назаренко.

Техогляд скасували ще в 2012 році. Не секрет, що раніше більшість автолюбителів такий огляд проходили за хабарі. Сам ТО був лише формальністю і приводом для корупції. Ставки варіювалися від 300 до 1300 гривень, але це при курсі долара 8 гривень. Скільки б техогляд обходився зараз, важко сказати.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі