Де у Луцьку буде пам'ятник Бандері: позиція міськради

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев вважає, що якщо продовжувати дискутувати, варто чи ні встановлювати пам’ятник Степану Бандері навпроти РАЦСу, то в Луцьку його не буде ще років 15.

Про це він повідомив під час програми «Відкрите місто» на телеканалі «Нова Волинь» 22 березня.

Ведуча Олена Чернуха повідомила, що зареєстрована петиція про те, щоб скасувати рішення міськради про будівництво пам'ятника Степану Бандері навпроти РАЦСу. Автор петиції мотивує це тим, що і сам пам'ятник, і його місце розташування викликали значний суспільний резонанс, що не сприє порозумінню між українцями. Отож вона поцікавилася, чи сформована позиція міськради щодо цього питання.

У відповідь Тарас Яковлев зазначив, що у свій час можна було знайти інше місце для встановлення пам'ятника. Та процес уже запущений: місце уже визначене, конкурс проведений, уже вибрали скульптуру, яка там буде, і міська рада зобов’язана це реалізовувати. І саме такою є позиція влади. Інакше, вважає він, вирішення цього питання затягнеться на роки.

«Якщо будемо думати варто чи не варто, правильно чи ні, то в Луцьку ще найближчих 10-15 років цього пам’ятника не буде. Тому наша мета якомога швидше, дешевше і якісніше реалізувати цей проект. І коли збудують вже пам’ятник - всі довкола нього згуртуються і приймуть його як те місце, де можна віддати шану Героєві України», - переконує він.

Нагадаємо, Луцька міська рада уклала договір про будівництво пам'ятника Степану Бандері в Луцьку з колективним малим підприємством «Гранітбудексклюзив». Підрядник зобов'язується виконати роботи до 30 листопада 2018 року. Створення пам'ятника обійдеться міському бюджету в 3 мільйони 522 тисячі 182 гривні. Та у місті не вщухають суперечки про те, чи варто його встановлювати саме біля РАЦСу.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі