Як починалася українська державність – виставка у луцькому музеї

Як починалася українська державність – виставка у луцькому музеї

У Волинському краєзнавчому музеї 16 березня відкрилася виставка «Волинь в Українській революції 1917–1921 років».

Автор тематичної експозиції – провідний науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Сергій Лис. Він розповів, що ця виставка є знаковою, розкриває багато цікавих і малознаних фактів і допомагає зрозуміти подальшу політичну долю України в ХХ столітті.

Вона складається з кількох розділів. Так, в експозиції міститься зброя, яку використовували в ті часи вояки УНР і не тільки. Багато є документів з Луцька і волинських теренів про події, які відбувалися під час революції. Фотографічна частина доповнює візуальною інформацією історію подій.

Окрема частина – це символіка. Великий стенд відведено грошам УНР. Можна знайти гривні з написом «Луцька мійська управа». Також можна знайти львівські, одеські, російські грошові знаки та інші. Прапорна і гербова символіка на виставці допоможе зрозуміти контекст війни і поділу людей на різні табори. На виставці представлені прапори різних відомств Гетьманату Павла Скоропадського і УНР.

Закцентовано увагу і на темі козацтва на Волині в 1917-1921 роках. Показані світлини українських козацьких сірожупанників і синьожупанників.

Виставка працює в дні роботи музею.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі