Феєрія у матчі ветеранів «Волині» і «Динамо»

Джерело: ФК «Волинь»

5 вересня на оновленому стадіоні «Авангард» відбувся товариський матч за участі зіркових футболістів

Стартові склади команд перевершили будь-які сподівання вболівальників. Кияни привезли мегазбірну ДК, яка, за зізнанням їхнього тренера Володимира Мунтяна, вперше в історії вийшла у такому сильному складі. Відразу 13 заслужених майстрів спорту приїхало до Луцька, три найзірковіших покоління «динамівців» було на полі «Авангарду» - тих, хто здобував Кубок Кубків у 1975-му й 1986-му та кував перемоги 2000-х. 

Стартовий склад у Динамо був такий: Романенко - Безсонов, Юрій Мороз, Несмачний, Демяненко, Трошкін, Буряк, Літовченко, Косовський, Михайліченко, Кардаш. На заміни виходили Дмитрулін, Яшкін, Насташевський, Радченко. Принаймні для двох динамівців сьогодні відбулося повернення у футбольний Луцьк. Сєва Романенко захищав ворота Волині, а Анатолій Демяненко керував Волинню у 2012-2013 рр. Перед грою, до слова, Анатолій Васильович по-дружньому обійнявся із Віталієм Володимировичем. 

А Романенко став, за думкою більшості глядачів, кращим у складі гостей. На тренерській лаві у Динамо були Мунтян, Біба та Веремеєв - ну просто «бест оф зе бест», йдетья на офіційному сайті ФК «Волинь».

«Волинь» на поле «Авангарду» вивів Віталій Кварцяний, і він опинився у центрі уваги всього стадіону, і особливо трибуни Д, на яку прийшли чи не в повному складі гравці основної команди... Подивитися, як головний тренер виконує на полі власні ж задумки. Забігаючи наперед, скажемо, що тренер не розчарував вболівальників. У воротах лучан грав Сергій Чабан, захист цементували Іван Польний, Андрій Петров, Василь Кохановський, Ярослав Комзюк. В основі також були Володимир Гащин, Віктор Мацюк, Володимир Гапон і на вістрі атак вийшов Володимир Дикий. Згодом на заміни виходили Володимир Мозолюк, Віктор Попко, Геннадій Шухман, Дмитро Кварцяний, Сергій Богунов, Олексій Хвесик.

«Динамо» зіграло на контратаках, сподіваючись на захист та Романенка у воротах. І Всеволод не підвів своїх. Найбільше дуелей він виграв в одного з голеадорів Волині Володимира Дикого. Принаймні тричі Володимир Петрович не забив тільки «завдяки» Романенку. 

Стадіон жив емоціями матчу - пасами Кварцяного, який встиг навіть прокинути між ногами в одному з епізодів  не комусь, а Леоніду Буряку. Були претензії до арбітрів, підкати і перевага «Волині». Але гол забив Віталій Косовський, який на швидкості (а вона в колишнього «заряджаючого» для Шеви і Реброва в порядку) продерся флангом і шансів Сергію Чабану не залишив - 0:1.

З гри було видно, що «Волинь» відіграється, тим більше, що моментів у наших ветеранів було вдосталь, а лава запасних гостей була не такою довгою, як у господарів. Однак у другому таймі забили знову кияни. Атаку розпочав на лівому фланзі Олексій Михайличенко, віддав на «11 метрів», м'яч проскочив на правий фланг і там фірмовим сильним ударом в дотик  забив Геннадій Літовченко - 0:2

І майже відразу кияни заледве не забили втретє, але Косовський з 8 метрів влучив у стійку... А от Володимир Гапон «динамівців» не вибачив і вихід сам на сам реалізував - 1:2. 

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі