Оновлений луцький «Авангард» показали міністру – урядовець у захваті

  1. Новина відноситься до:

На відкриття легкоатлетичного комплексу на стадіоні «Авангард» до Луцька 5 вересня приїхали перші особи Міністерства молоді та спорту України – очільник відомства Ігор Жданов та його перший заступник Ігор Гоцул.

Оглядаючи головний спортивний об’єкт Луцька, урядовці позитивно оцінили оновлення «Авангарду» і підтвердили, що відтепер у Луцьку можна буде проводити змагання високого рівня.

Як відомо, влітку 2015 року Фонд «Новий Луцьк» та Федерація легкої атлетики України підписали угоду щодо реконструкції стадіону «Авангард», а саме облаштування на його території легкоатлетичного комплексу.

За словами виконавчого директора Фонду «Новий Луцьк» Ореста Маховського, навколо футбольного поля облаштували бігові доріжки із сучасним високоякісним синтетичним покриттям, майданчики для стрибків у висоту та довжину, сектор для метань та інші необхідні об’єкти.

Після реконструкції луцький «Авангард» отримає ІІ категорію міжнародного класу та зможе приймати чемпіонати європейського рівня та світові змагання. Щоб отримати цю категорію, необхідна наявність зони для тренувань легкоатлетів, тому паралельно зі стадіоном «Авангард» здійснили реконструкцію і на стадіоні СНУ.

«Коли розпочали реконструкцію, виявилося дуже багато додаткових дефектів, які довелося усувати як на «Авангарді», так і на стадіоні СНУ. Та ми усе встигли зробити», – зазначив голова правління Фонду Олександр Товстенюк.

Загальна сума реконструкції стадіону «Авангард» понад 9 мільйонів гривень (Фонд «Новий Луцьк»), а на реконструкцію стадіону СНУ витрачено 2,5 мільйони (особисті кошти Ігоря Петровича та його батьків – Петра Яковича та Тетяни Йосипівни).

«Дійсно, терміни були стислі і багато хто з песимістів вважали, що ми не встигнемо реалізувати свій задум до початку осені. Але ми встигли. Ми вчимося працювати швидко і якісно. Тепер луцький «Авангард» може претендувати на статус найновітнішого в Україні легкоатлетичного стадіону. І ми зможемо проводити тут різні міжнародні змагання, окрім хіба що чемпіонату світу», – прокоментував засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця.

«Це справжнє свято спорту. Це новий об’єкт, який має стати потужною рушійною силою і для економічного, і для соціального розвитку міста, і не тільки міста, а й усієї нашої країни. В наступному році маємо намір провести кілька змагань і навчально-тренувальних зборів, в тому числі і нашої збірної, яка готуватиметься до Олімпійських ігор, що відбудуться наступного року в Ріо-де-Жанейро. Це стане таким собі випробуванням. І якщо цей експеримент буде вдалим, то ми разом з Міністерством будемо клопотати про проведення тут відповідальних міжнародних змагань. Стадіон уже відповідає таким стандартам. А Луцьк – дуже приємне європейське місто. І ми із задоволенням разом з вами будемо цю справу рухати», – зауважив перший заступник Міністра молоді та спорту, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

«Запрошуємо усіх відвідати перший національний чемпіонат з легкої атлетики серед юнаків, який відбуватиметься на «Авангарді» уже 24-26 вересня. Уперше на Волині відбудеться така подія», – додав очільник Федерації легкої атлетики Волині Володимир Рудюк.

У Фонді «Новий Луцьк» наголошують: відкриття легкоатлетичного комплексу на «Авангарді» – це визначна подія не тільки для місцевого спорту, а й Луцька в цілому. Адже оновлений стадіон – вагомий внесок у розвиток  інфраструктури міста готельно-ресторанного  та  малого  бізнесу,  туристичної сфери Луцька, яка відтепер отримує  широкі можливості для діяльності. Реконструкція «Авангарду» дасть змогу спортсменам та любителям спорту повноцінно тренуватися в обласному центрі Волині і виборювати першість у змаганнях світового рівня.

Не буде проблем і з відновленням стадіону після легкоатлетичних змагань, в яких використовуються списи, ядра, молоти тощо. У цьому певен міністр Ігор Жданов.

«Після футбольного матчу поле навіть більше травмується, аніж після легкої атлетики. Нічого, будуть доглядати, приводити до ладу. Неправильно будувати в нашій країні суто футбольні стадіони. Для нашої країни потрібні мультифункціональні арени, які мають легкоатлетичні можливості», – констатував міністр.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Ірина КАЧАН

Коментарі