Для водіїв луцьких маршруток хочуть запровадити дрес-код

Джерело: Волинський інформаційний портал
  1. Новина відноситься до:

У Луцьку водіїв громадського транспорту хочуть одягнути в уніформу.

Про це йшлося 4 вересня під час відкритої наради при управлінні транспорту Луцької міської ради щодо якості пасажирських перевезень, повідомляє «Волинський інформаційний портал».

Ініціатором такого проекту став член виконавчого комітету Луцької міської ради Богдан Климчук. Він запевнив, що використання принципу дрес-коду збільшить рівень довіри пасажирів до водіїв. Разом із тим виникатиме відчуття спільного колективу і спільних задач.

«Це може бути чорний низ та світлий верх. Як варіант, ті самі джинси темного кольору, бажано під туфлі», – підкреслив Климчук.

Представники підприємств, які займаються перевезеннями, впевнені, що така ідея не користуватиметься підтримкою у водіїв. Це лише спричинить додаткові проблеми, оскільки кошти на реалізацію ініціативи ніхто не виділить. Відповідно до плану, люди самі повинні купувати одяг, перед цим узгодивши, яка кольорова гамма буде використовуватися у місті.

Аналогічно виникає питання, що робити в холодну пору – купувати однакові куртки? Також присутні на нараді громадяни, які безпосередньо керують процесами перевезення, зробили акцент на недоцільності впровадження змін, оскільки в країні і без того багато проблем. Не менше питань, які потребують суттєвих витрат і в перевізників – сьогодні просто необхідне оновлення рухомого складу. Це пояснюють тим, що багато одиниць громадського транспорту доволі тривалий час перебувають в експлуатації і потребують вкладень.

Однак Богдан Климчук переконаний, що питання з дрес-кодом потрібно вирішувати.

«Воно прийде до нас, і в деяких містах України це вже відбулось», – додав чиновник, разом із тим попросив усіх присутніх посприяти тому, щоб Луцьк ішов у ногу з часом із іншими регіонами держави.

Натомість, під час наради зауважили, що нині є й низка інших дуже важливих проблем, вирішення яких дозволить забезпечити розвиток цього напрямку в майбутньому. Наприклад, у водіїв є елементарна проблема із відсутністю туалетів або місць, у яких себе можна привести до ладу. Почати, впевнені перевізники, варто саме з таких речей і вирішення схожих ситуацій. А після того можна почати говорити і про дрес-код.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі