Чи справді екскурсія Луцьким замком не відбулася через бенкет працівників?

  1. Новина відноситься до:

Лучанин поскаржився на те, що не зміг потрапити у Луцький замок та на виставку скульптора Миколи Голованя нібито через святковий бенкет працівників заповідника «Старе місто».

Допис із обуренням  громадський екскурсовод Артур Гаутама опублікував на сторінці спільноти «Збережемо древній Луцьк» у Facebook 3 вересня.

«Сьогодні проводив екскурсію, проходили повз дирекцію. Дивлюся, якісь люди у ворота заходять, зайшов теж, питаю, що за подія відбувається. Якась жіночка мені відповісти не змогла, але сказала, що покличе директора», - йдеться у повідомленні.

За словами лучанина, директор Історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький поводив себе стримано і ввічливо. На питання хлопця, чи можна потрапити на виставку скульптора, Рудецький пояснив, що наразі це неможливо, оскільки екскурсії проводять тільки за записом.  

Як зазначив хлопець, під час розмови з директором повз них проходили офіціанти з їжею.

Лучанин запевнив, що фото зроблене о 17:08. Тому його обурило те, що працівники заповідника влаштували застілля у робочий час.

Далі люди намагалися потрапити у замок.

«Хотіли замовити екскурсію на вежу і до церкви. Сказали, що нема кому показати, бо якийсь там «зам» святкує 30-ліття. Спитав, чи можна, щоб зі мною (я типу екскурсовод, хоч і не дипломований). Сказали - не можна. Народ розчарований», - написав Артур Гаутама.

Натомість директор заповідника Павло Рудецький у коментарі для «Хронік Любарта» заперечив: ніякого застілля не було. За його словами, працівники зібралися на вулиці на нараду і обговорювали певні питання.

«Це провокація. Не можна вважати бенкетом те, що людина йде кудись із тацею. Також варто слідкувати за висловлюваннями: називати це бенкетом чиновників  - недоречно. До того ж, люди, які кажуть, що вони є «типу екскурсоводами» і при тому показують студентський квиток, несуть негатив для нашого міста», - зазначив він.

Рудецький твердить, що інцидент трапився о 17:30, а це – неробочий час.

«Замок працює у штатному режимі, тобто до 17:30. До цього часу можна замовити екскурсії і відвідати історичні пам’ятки – у цьому немає проблем», - розповів директор «Старого міста».

Також Павло Рудецький запевнив, що буде звертатися у відповідні органи.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі