Новини минулого: 8 лютого

  1. Новина відноситься до:

«Радянська Волинь», 8 лютого 1967.

«Космос-140»—у польоті. 7 лютого 1967 року в Радянському Союзі проведено черговий запуск штучного супутника Землі «Космос-140». На борту супутника встановлено наукову апаратуру, призначену для продовження досліджень космічного простору, у відповідності з програмою, оголошеною ТАРС 16 березня 1962 року. Супутник виведено на орбіту з параметрами: початковий період обертання 88,48 хвилини; максимальна відстань від поверхні Землі (в апогеї) — 241 кілометр; мінімальна відстань від поверхні Землі (в перигеї) — 170 кілометрів; нахилення орбіти — 51,7 градуса.

Крім наукової апаратури, на супутнику є: радіопередавач, що працює на частоті 20,008 мегагерц; радіосистема для точного вимірювання елементів орбіти; радіотелеметрична система для передачі на Землю даних про роботу приладів і наукової апаратури. Встановлена на супутнику апаратура працює нормально. Координаційно-обчислювальний центр обробляє одержувану інформацію.

Слово рідної партії. РОЖИЩЕ. (Кор. «Радянської Волині»). Яскраві вогники щовечора засвічуються в агітпунктах сіл Березолупи, Підгірне, Яблунівка, Кроватка. Основним документом для агітаторів у виховній і пропагандистській роботі є постанова ЦК КПРС «Про підготовку до 50-річчя Великої Жовтневої соціалістичної революції». Вони розповідають виборцям про великий шлях, який пройшла наша Батьківщина за п'ятдесятиріччя, вміло ілюструючи свої бесіди повідомленнями про зміни в населених пунктах за роки Радянської влади. Гостинно приймає виборців агітпункт села Рудня. В ньому вони зустрічаються з депутатами районної і сільської Рад.

Погода. За даними гідрометеорологічної служби, сьогодні в Луцьку та області слід чекати хмарну з проясненнями погоду, без істотних опадів. Вночі та ранком місцями туман. Вітер західний, слабкий до помірного. Температура вночі та вдень 0—5 градусів морозу.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі