Новини минулого: 7 лютого

  1. Новина відноситься до:

«Український голос», 12 лютого 1942 рік

У м. Торчині біля Луцька відбулася 18 січня ц. р. вистава «Україна в крові», драма на 3 дії Б. Жарського. Виставу відіграв аматорський гурток з сусіднього села Борятина. Як на сучасні умовини і на сих молодих сільських аматорів, вистава відбулася з добрим успіхом. Заля, де відбулася вистава, була переповнена глядачами. Чистий прибуток з вистави аматори призначили на культурно-освітні цілі.

Жіноча служба Україні в Рівному влаштовує 15 лютого ц. р. курси вчительок дитячого садка й кооперативно-бухгалтерійні. Одні й другі триватимуть шість тижнів. Крім цього для боротьби з епідемією висипного тифу та ж сама організація відкриває 4-ох тижневий безплатний курс епідемічних сестер. 

У Володимирі відновлено т-во «Просвіту» з багатьома філіями в окрузі. Особливу діяльність проявляють драматична та хорова секції, старанням яких було влаштовано вже цілий ряд вистав та концертів. Також існує в місті «Добродійне т-во», яке розвинуло широку акцію матеріяльної допомоги, особливо для полонених українців. Навчання провадиться в Механічній гімназії, при якій існують ше 6-ти місячні жіночі курси ручних робіт та трьохмісячні торговельні курси, які дали вже випуск. Треба звернути увагу ще й на те, що заходами місцевого українського православного населення, а також Міської Управи м. Володимира відремонтовано Володимирський православний собор, який був сильно ушкоджений ще підчас німецько-польської війни. 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі