Новини минулого: 1 лютого

  1. Новина відноситься до:

"Український голос", 5 лютого 1942.

Крем’янець. Розпорядженням крем'янецького Гебітскомісара держ. рад. Міллера з дня 22 січня ц. р. заборонене створення церковних рад та подібних організацій. Церковні ради повинні бути негайно розв'язані. Хто братиме участь у церковних радах або таємно підтримуватиме ці ради, буде, як підбурювач спокою, негайно арештований. 

В Рівному з дозволу п. Гебітскомісара відновлено працю Окружної Просвіти. Головою Окружної просвіти є проф. Неофіт Кибалюк. До ширшої Ради Просвіти запрошено проф. Іщикову Надію, ред. Самчука Уласа та п. Корнаухова Івана. 

В Луцьку 1 лютого ц. р. в катедральному соборі владика Полікарп Архиєпископ Луцький і Ковельський в сослуженні соборного духовенства відправив панахиду по героях, що зложили своє життя в обороні Батьківщини в бою рід Крутами. Відповідне слово перед панахидою виголосив сам Владика.  

Дня 25 ц. р. січня в Ковлі в залі був. кіна Франка відбулася святочна академія з приводу 24 роковин оголошення IV Універсалу. Не зважаючи на дуже лиху погоду, свідоме громадянство зібралося вшанувати цю історичну подію. В піднесеному настрої публіка приймала [нерозбірливо] програми, особливо реферат п. Бачинського і деклямацію Лісневича Олександра.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі