Нові доріжки, майданчики та сидіння: відкрили відремонтований стадіон Східноєвропейського університету

  1. Новина відноситься до:

У Луцьку 3 вересня відкрили відреконструйований стадіон Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, що між вулицями Ярощука та Шопена. Тепер це, без сумніву, один із найкращих спортивних об’єктів міста, що доступний кожному лучанину.

Реконструкція стадіону стала подарунком університету в честь його 75-річчя від голови наглядової ради вишу, засновника Фонду «Новий Луцьк» Ігоря Палиці та його батьків – Петра Яковича та Тетяни Йосипівни.

Тепер це не лише майданчик для занять спортом для студентів вузу і лучан, а й тренувальна база для легкоатлетичних змагань. Адже як відомо нині завершується реконструкція й стадіону «Авангард», відкриття якого заплановане на 5 вересня.

Аби спортивний об’єкт отримав другу категорію міжнародної сертифікації, необхідно було створити й належну тренувальну базу. Це було зазначено у меморандумі, який підписав Фонд «Новий Луцьк» з Федерацією легкої атлетики України та університетом.

У комплексі ці два стадіони дозволять проводити змагання міжнародного рівня, а тобто сприятимуть популяризації спорту, туризму, розвитку інфраструктури, малого бізнесу, готельної справи. 

На стадіоні оновили футбольне поле, змонтували сучасні футбольний, волейбольний  та баскетбольний майданчики, а також майданчик під вуличні тренажери. Нині спортивне ядро має три сертифіковані бігові доріжки та чотири зони для розминки, стрибкові ями, новий паркан, пластикові сидіння, покращене освітлення стадіону. Загалом вартість робіт сягнула близько 2,5 мільйонів гривень.

«Я вражений тим як вийшло. Тим паче за такий короткий термін. Впевнений, тут встановлять не один рекорд», – поділився враженням Ігор Палиця.

У звернені до студентів університету, які прийшли на відкриття, Ігор Петрович зазначив, що нині в країні важкий період – Україна боронить свою територію в умовах справжньої війни. 

«Вперше за 24 роки незалежності ми почали цінувати незалежність, розуміти що таке бути українцем, що таке Україна. Хтось каже: нині не потрібні свята, потрібно думати лише про війну. Я з цим не згоден. Той, хто з нами воює, хотів би, аби у нас не було настрою, аби ми переживали, боялися і показувати на весь світ, що ми боїмось. Але на мою думку сильна нація і сильна країна повинні мати сильний, спортивний народ, який буде перемагати скрізь і всіх. Сьогоднішнє відкриття – це невеликий подарунок, який за рік-два допоможе показати країні-агресору, що наші студенти кращі, розумніші», – зазначив Ігор Палиця.

Підтримав слова голови наглядової ради вишу і ректор університету Ігор Коцан, який висловив надію, що завдяки новим можливостям університет робитиме все можливе, аби виховувати олімпійських чемпіонів та ставити міжнародні рекорди.

 

 

Стадіон доступний не лише студентам, а й усім лучан. До ремонтних робіт стадіон був популярним місцем для занять спортом, а тепер готовий знову приймати відвідувачів. Від відкритий протягом дня, безкоштовний. Тут є усі можливості для тренувань. 

«У часи моєї юності умов для тренувань, які є зараз, не було. Втім молодь мала велике бажання займатися спортом. Сьогодні трішки все інакше, втім регулярно займатися фізкультурою необхідно. Кажучи словами Ігоря Петровича – тренуйтесь щодня і ставайте сильнішими», – наголошує голова правління Фонду Олександр Товстенюк.

Він повідомив, що на стадіоні планується добудова майданчика для пляжного волейболу, а загалом у місті Фонд має намір звести баскетбольні і волейбольні майданчики.

«Все те, про що ми мріяли, чого ми бажали, те, що було у меморандумі, виконано. Це свято для молоді, для студентів, для жителів Луцька. Це дуже приємно. Вперше у нас на Волині буде відбуватися національний чемпіонат з легкої атлетики серед юнаків 24-26 вересня цього року. Тренування арена необхідна для цих змагань», – розповідає президент Федерації легкої атлетики Волинської області Володимира Рудюк.

Під час урочистого відкриття спортсмени університету демонстрували свої вміння із кікбоксингу, спортивної гімнастики, волейболу, баскетболу, футболу та, звісно, легкої атлетики.

Юні спортсменки Віта Бернак та Аліна Шанковська, які взяли участь у першій естафеті на стадіоні, якістю покриття повністю задоволені.

«Бігти стало комфортно, легко. Раніше були дуже круті повороти, тепер вони згладжені за рахунок покриття. Нещодавно ми були в Кіровограді – там дуже жорстка резина. А цими доріжками хочеться бігти, є бажання займатися спортом», – кажуть спортсменки.

 

 

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі