На Волині просять скасувати олімпіади з російської мови

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Скасувати проведення олімпіад з російської мови закликав членів профільної комісії облради депутат Ківерцівської райради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 26 січня.

Депутат Ківерцівської районної ради Анатолій Пушкін порушив перед членами комісії питання програми підтримки обдарованої молоді, що передбачає проведення олімпіад з різних предметів, зокрема і з російської мови. Він повідомив, що до нього зверталися вчителі, які скаржилися на цю ситуацію. Депутат повідомив, що порушував це питання під час сесії районної ради, аби прописати перелік предметів. З його слів, депутати погоджуються, посилено вивчати російську і проводити олімпіади з державою-агресором немає доцільності. Попри це, у районі не змогли затвердити програму з пропонованими змінами, тому Анатолій Пушкін звернувся до профільної комісії облради з проханням унеможливити стимулювання олімпіад з російської мови. Він закликав членів комісії ухвалити рекомендації для районів щодо змін у програмах з переліком предметів, які повинні фінансуватися з місцевих бюджетів.

Члени комісії вирішили звернутися в управління освіти, науки та молоді ОДА та в Міністерство освіти, оскільки облрада не може скасувати існуючу нормативну базу.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі