У Луцьку визначать межі «Гнідавського болота»

Джерело: Головне управління Держгеокадастру у Волинській області
  1. Новина відноситься до:

У Луцьку встановлять межі загальнозоологічного заказника «Гнідавське болото», який входить до природно-заповідного фонду місцевого значення. 

Рішення про встановлення чітких меж заказника міська рада Луцька прийняла ще у минулому році, повідомляє прес-служба управління Держгеокадастру у Волинській області.

На сьогодні за участю землевпорядної служби області розробили два проекти землеустрою щодо організації та встановлення меж території об’єкта. Для природно-заповідного фонду пропонується визначити дві земельні ділянки по 17,58 гектара та 35,42 гектарів.

Наразі підготовлено проект рішення міськради «Про затвердження проекту землеустрою з організації та встановлення меж території об'єкта природно-заповідного фонду місцевого значення загальнозоологічного заказника «Гнідавське болото» на вулиці Гнідавській».

Профільна депутатська комісія схвалила цей документ. Питання планується розглянути на одній з найближчих сесій Луцької міської ради.

Загальнозоологічний заказник «Гнідавське болото» знаходиться у заплаві річки Стир. Природохоронною зоною її оголошено з 1995 року. Наразі територія усієї заплави становить 116,6 га та налічує велику кількість рідкісної флори та фауни.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі