У Луцьку - проти багатоповерхівки поліції на березі Стиру

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

Не скасовувати рішення міськради, яке скасувало рішення виконкому щодо затвердження ПДП для ділянки на вулиці Глушець, де в зоні садибної забудови планували побудувати багатоповерхівку для Управління Національної поліції, рекомендували у комісії міськради з питань архітектури.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 23 січня.

Депутати розглянули ініційований земельною комісією проект рішення про скасування рішення міської ради. Нагадаємо, що 28 грудня депутати міськради скасували рішення виконкому про коригування детального плану території забудови на вулиці Ковельській, 17 та затвердження ПДП для ділянки на вулиці Глушець.

У проекті рішення пропонують скасувати пункт рішення міськради щодо ділянки на вулиці Глушець, річки Стир та об’їзної дороги. Земельну ділянку виділяли ще Управлінню МВС України у Волинській області, правонаступником якого не стало Управління Національної поліції.

Голова комісії Андрій Козюра розповів, що під час засідання земельної комісії щодо цього проекту рішення запитував депутата Євгенія Ткачука, чи відповідає детальний план території ділянки генеральному плану, але той, мовляв, ухилився від відповіді. Отже, він запитав представників управління містобудування та архітектури, яким є цільове призначення ділянки відповідно до генплану. Посадовці відповіли, що ділянка призначена для садибної забудови у 3-4 поверхи, а в проекті детального плану передбачена висотність у 9-12 поверхів. Таким чином, детальний план території, як підтвердили в управлінні, наразі суперечить генеральному плану, втім, генплан збираються коригувати.

Члени комісії рекомендували не підтримувати проект рішення і таким чином не скасовувати рішення міськради.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі