У Музеї Волинської ікони відбулися «Різдвяні зустрічі»

Джерело: Волинська регіональна дирекція НТУ

У Музеї Волинської ікони відбулися «Різдвяні зустрічі», цьогорічними гостями яких став хор священиків Колківського благочиння УПЦ. Керівник – протоієрей Валерій Кравчук, настоятель храму у селі Гораймівка.

Про це повідомляє “Музейний простір Волині”.

Учасники хору запропонували слухачам програму, що складалася з трьох частин, які презентували традиції української народної пісні, класичний академізм та вітчизняні традиції культової музики. Церковні піснеспіви, що лунали у виконанні хору, познайомили слухачів з давньою красою української культури та презентували самобутність київського православ’я, а твори народного колориту подарували радість і незабутні позитивні емоції.

До речі, хор був створений у 2007 році. До його складу увійшли випускники Волинської духовної семінарії на чолі з благочинним Колківського округу Петром Бугайчуком. Учасники хору їздять на парафії благочиння з місіонерськими виступами, проводячи вечори духовної та народної пісні. У 2015 році хор з концертною програмою виступав в Італії і Словенії, де дав більше десяти концертів у православних і католицьких храмах.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі