Новини минулого: 21 січня

  1. Новина відноситься до:

«Український голос», 21 січня 1943 року

Найстаріші жінки України. В м. Павлограді і його районі живуть дуже старі жінки. В с. Межиріччі зараз живе дуже стара бабуся Мотря Лелека. Вона має 104 роки. Проте певно вона не знає свого віку. Рік її народження встановлено з її оповідань заміж вона вийшла маючи 22-23 роки у часи реформи в 1861 р. Мотря Лелека – мати 18-ти дітей, з яких живих лише двоє. Бабуся ще зовсім бадьора, має прекрасний зір та слух. Окулярів взагалі не носить. У 60 років у неї була остання дочка, яка живе і тепер. Бабуся, коли їй було 80 років, пряла при місяці, зараз порається по господарству. В цьому ж селі живе Оришка Шаптала, яка має 105 років. Живе у своєї онуки. Певно не пам’ятає свого віку, фізично вже слаба. Онука її має 51 рік. В м. Павлограді живе ще одна стара бабуся – Марія Петрівна Чорнобривнєва, яка має вже 112 років життя. 

Духовний концерт у Рівному. В неділю 10 січня ц. р. в Свято-Воскресенському Соборі м. Рівного відбувся духовний концерт архієрейського хору під керівництвом Володимира Листопада. На програму концерту склалися найкращі зразки церковних співів в обробці різних українських композиторів та українські колядки. Підчас концерту собор був переповнений.

Село Вільгівка на Горохівщині на Різдво не забуло про прастарий український звичай – коляду. Церковний хор, створений місцевим п. о. Березієм, при активній участі керівника школи п. Войтовича Анатолія, вчителя п. Воронки Василя та активніших селян організував коляду. Село дуже радо зустрічало колядників. Заколядовано 3, 842 крб., які призначено на освітні цілі, на Комітет Самодопомоги й купівлю громадського будинку.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі