Виконком Луцька ніяк не може виселити квіткарів з центру

  1. Новина відноситься до:

Квіткарів із центру міста до 20 вересня хотіли переселити торгувати на вулицю Глушець 41а, що неподалік обласної філармонії. 

Відповідний проект рішення виносився на засідання виконавчого комітету міської ради. Однак за рішення проголосувало лише 8 членів виконкому, що є недостатнім для прийняття рішення. 

Нагадаємо, що виселити торговців квітів з дворі на початку проспекту Волі вирішили у зв’язку із тим, що там велася незаконна торгівля. Мешканці прилеглих будинків жалілися на сміття та незручності, які створює для них торгівля.  

Переселення мало відбутися ще до початку вересня. Тоді планувалося перенести ринок до магазину «Знання». Втім, як повідомив начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк квіткарі хочуть торгувати ближче до центру. Більше того, мешканці біля книжкового магазину теж проти сусідства із ринком.  Та і технічні умови тут не можливо забезпечити. Наприклад, водовідведення.  

Тому на чергове засідання виконкому 3 вересня пропонували переселити продавців на вулицю Глушець. А в подальшому, коли в центрі міста збудують підземний перехід, квіткарів знову повернуть до центру. Обов’язковість розміщення квіткового ринку у підземних переходах обіцяв прописати архітектор Герасимчук у містобудівних умовах. 

Якщо квіткарі не виконають вимогу переселитися, департаменту житлово-комунального господарства та відділу муніципальної дружини мали би доручити провести демонтаж тимчасових споруд за рахунок їх власників. Переселення мало би відбутися до 20 вересня. 

Однак, рішення не набрало необхідних голосів. Члена виконкому та секретаря Луцькради Сергія Григоренка таке голосування обурило. Він запропонував вивісити в дворі будинків на початку проспекту Волі, де нині ринок, списки тих «популістів», які не проголосували за переселення.

Нагадаємо, стихійний ринок квітів на проспекті Волі між магазинами «Перлина» та «Пано» 20 липня розігнала Муніципальна дружина Луцька.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі