Серед шачан, які скупалися в крижаній воді на Водохреще, - 92-річний чоловік

Джерело: Кордон

Вранці 19-го січня у храмах Шацька відбулися святкові богослужіння, після завершення яких жителі селища на чолі зі священиками церков вирушили до озер, аби здійснити освячення води в них. По тому люди занурились у крижані водойми. Серед них 92-річний житель Шацька.

Навіть міцний лід, що скували водяне плесо озера Люцимер, подекуди почало тріщати від тієї кількості людей, котрі вирішили прийти в цей день до храму на богослужіння, а вже звідти попрямувати на чолі отцем Миколою, настоятелем храму Різдва Пресвятої Богородиці смт Шацьк, аби освятити воду та прийняти таїнство купелі в цілющій воді.

Після молитви отець Микола тричі занурив у води Люцимера хрест, від чого вода у ньому набула живильних властивостей.

Не завадили мороз та озерний вітер шацьким відчайдухам відчути здатність водохрещенської води дарувати міцне здоров’я на цілий рік, котрі, перехрестившись та поросивши у священика благословення, пірнули у крижану воду.

IMG_1294unnamed (4)IMG_1314unnamed (5)

Традиційно освячення води відбулося на озері Велике Чорне, яке здійснив отець Роман, настоятель парафії святого Архістратига Михаїла УПЦ КП смт Шацьк, після проведення Божественної літургії в капличці святої мучениці Тетяни УПЦ КП.

Побажавши зміцнитися духовно та фізично, священик запросив усіх, хто наважиться, спробувати водяну купіль озера.

Серед відчайдухів були навіть діти, а також найповажніший шацький морж – 92-річний Костянтин Чесноков, котрий традиційно не упускає нагоди поправити своє здоров’я у водо хрещенських водах от уже протягом декількох десятків років.

unnamed (1)unnamed (2)IMG_1330unnamed (3)

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі