Якими недугами найчастіше хворіють луцькі діти?

  1. Новина відноситься до:

Хвороби опорно-рухового апарату і захворювання очей за останні роки стали найбільш типовими для луцьких дітей. 

Про це 3 вересня під час засідання виконавчого комітету повідомила головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська

Вона зазначила, що десятки років на першому місяці були патології ендокринної системи. Утім, після зміни методів профілактичних оглядів на перше місце стали хвороби сучасності: опорно-рухового апарату та зору. Це медики пов’язують із входженням у життя дітей з раннього віку комп’ютерної техніки. 

Зокрема, у структурі  захворювань школярів, уперше виявлених під час профоглядів, І місце займають хвороби ока; ІІ місце – хвороби кістково-м’язевої системи; ІІІ місце – ендокринна патологія, ІV – шлунково-кишкова патологія; які цілком відображають спосіб життя дітей та його наслідки у шкільному віці.

Якщо ж говорити про показники захворюваності дітей віком до 1 року, перше місце займають хвороби органів дихання; друге місце – перинатальні стани; третє місце – хвороби шкіри та підшкірної клітковини, четверте місце - хвороби нервової системи.

Серед дітей  віком до 14 років за поширеністю на першому місці хвороби органів дихання, на другому – хвороби ока, на третьому – інфекційні хвороби, на четвертому – хвороби органів травлення.

Серед підлітків  на друге місце виходять хвороби органів травлення, на третє – ендокринна патологія і хвороби сечостатевої системи.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі