Майданчиків у стилі «Street workout» у Луцьку вже вісім

У спальному мікрорайоні Луцька 2 вересня відкрили новий спортивний майданчик у стилі «street workout».

На прибудинковій території по вулицях Карпенка-Карого 9-11 та Липинського 1-5 на новому спортмайданчику відбулися спортивні змагання і показові виступи активних шанувальників спорту та здорового способу життя.

Це вже не перший майданчик у стилі «street workout», що означає заняття спортом на тренувальному обладнанні в громадських місцях просто неба. Майданчик збудований за ініціативи Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Як розповідають у Фонді, загалом цьогоріч планується спорудити у Луцьку 26 таких спортивних об’єктів. Нині ж уже відкрито третину від запланованої кількості.

На офіційному відкритті майданчика був присутній і сам засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця, який, власне кажучи, і є ідейним натхненником цього проекту. 

Презентуючи спортивні об'єкти, Ігор Палиця звернувся до дітлахів, які вже випробовували на міцність новий спортмайданчик, та закликав їх звертати увагу на дорослих спортсменів, аби у майбутньому досягнути таких же, а то й кращих результатів.

Голова правління Фонду Олександр Товстенюк, своєю чергою, наголосив, що дітям до 12 років краще займатися під наглядом дорослих. Малечі він побажав брати приклад зі старших – виходити частіше на майданчик і не лінуватися тренуватися. 

Зауважимо, перший такий спортивний майданчик Фонд відкрив у Всесвітній день здоров’я, 7 квітня, на березі річки Стир, у центральному парку імені Лесі Українки. Тоді оголосили конкурс на облаштування 26 майданчиків у стилі «street workout». Відтак, із понад 40 ініціатив відібрали 26 прибудинкових територій.

Майданчики запланували встановити до кінця жовтня нинішнього року. Загальна вартість проекту становить близько півтора мільйона гривень.

Наступного року за сприяння Фонду планується встановити додатково 25 таких майданчиків.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі