Обіцяють викласти онлайн найбільшу генеалогічну базу України

  1. Новина відноситься до:

Компанія Runsite завершила оцифровку списків повнолітніх мешканців 39 сіл Волинської, Рівненської та Тернопільської областей за 1931-й рік, а навесні планує відкрити онлайн доступ до бази даних.

Про це повідомив співвласник компанії Ігор Гошовський на своїй сторінці у Facebook.

"Таким чином за три роки роботи загальна база осіб народжених з 1650-й по 1920-й рік по всій території України сягнула вже 1 млн 766 тис. 961. Весною, коли база сягне 2 млн осіб, ми оприлюднимо її онлайн. Це буде найбільша з існуючих пошукових баз з генеалогії в нашій країні.

Втім, попереду ще море неопрацьованих документів. Перші на черзі – Памятні книги усіх українських губерній, адресні книги Одеси, Харкова, Львова, галицькі «шематизми», списки виборців у сейм, списки мешканців опубліковані газетами 19 століття, а також продовжується робота над оцифровкою метричних книг.

Для того, щоб пришвидшити процес оцифровки і поповнення бази є сенс залучити до роботи на постійній основі ще дві людини. Тому звертаємося у першу чергу до бізнесу з пропозицією долучитися до цього проекту і профінансувати дві ставки. Проект буде реалізований нашими власними силами у будь-якому разі, але це можна було б зробити значно швидше," - ідеться на сторінці допису.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі