Першу в Україні газету шрифтом Брайля видали в Луцьку

  1. Новина відноситься до:

Перше періодичне видання, яке зможуть почитати незрячі і слабозорі, видали у Луцьку.

Пілотний примірник презентували 21 грудня. Він містить 10 текстів на 28 сторінках формату А4, повідомив голова ВОО ВГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

Тираж шрифтом Брайля становитиме до 30 примірників і буде безкоштовно розповсюджений адресно, а також надійде до місцевої організації УТОСу і Крупівського навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадами зору.

«Це справді перша газета в Україні, де можна прочитати про життя людей, матеріали на актуальні теми. Адже досі незрячим були доступні тільки видання УТОСу шрифтом Брайля, які не відповідають інформаційним потребам сучасної людини. Щоправда, друкуючи книги та періодику на наявному обладнанні, ми дуже ризикуємо, бо воно не розраховане на великі тиражі. Тому, аби такі проекти продовжувалися, ми розпочинаємо збір коштів на брайль-бокс, який здатен за хвилину видрукувати 15 сторінок шрифтом Брайля», – зазначив Віталій Ткачук.

Вартість такого обладнання (index braille box) становить 16000$. Тому ГО «Генерація успішної дії» звертається до меценатів і небайдужих громадян підтримати фінансово їхню ініціативу.

Реквізити для перерахунку коштів: ВОО ВГО «Генерація успішної дії» ЄДРПОУ 37004147 Р-р 26008055511197 МФО 303440 у Волинській філії ПАТ КБ «Приватбанк».

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі