До Луцька приїде Дзвінка Торохтушко

Лише два дні в Луцьку – 20 і 21 грудня – цілковито неформатна письменниця, журналістка, блогерка і перекладачка з Тернополя  Дзвінка Торохтушко (Любов Бурак).

Можна було б сухо поінформувати, що вона презентуватиме свою нову (частково публіковному блогами в ФБ) книжку «Масік».                

Але можна,

…що вона ламає стереотипи «дружини капелана» - чоловік, отець Петро, зараз на війні, як і синиІван та Мар’ян  - в артилерії Української Добровольчої Армії, виїжджають на позиції, страхують Збройні сили України. Вона розкаже, чому «заздрить мамам на лавочках».

… що її вірш  “Молитва”, який писала у період найзапеклішої оборони Донецького аеропорту, - тепер співає гурт «“ТаРута” (вірш, як і детальніший текст про авторку – додаємо).

Можна про те,  що в її бік частенько летить каміння з боку церковників і вишиватно обурених. “Як можна?” і “Що вона собі дозволяє?”- питають вони. Але їй є що відповісти. І часами – з добірною лексикою! «Моя хата точно не скраю», - каже Дзвінка.

Можна про дитинство… про те, як записала себе в бібліотеку в 4 роки, а навчилась читати в три, бо була «тлумачем» для свого глухонімого сусіда та його дівчини.

Можна про те, з якого дива стала перекладачем зі слов`янськихмов, а також як майстерно оволоділа притаманним лише їй форматом іронічного стьобу.

У випадку із нею – можна все! Три зустрічі – дві у вівторок, 20 грудня, і одна в середу – 21 грудня.

Організатори запрошують до спілкування, висвітлення, придбання книжок.

20 грудня  - о 16.00 -17.30 - зустріч у Бібліотеці-філії №10 (що на Київському майдані, 13) у форматі "Творчий вечір з письменницею, поетесою, блогером Дзвінкою Торохтушко

18.30 - презентація роману "Масік" у книгарні «Є» (вул. Лесі Українки, 30).

21 грудня:

12.30 - зустріч із Дзвінкою у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва (проспект Волі, 2).

Детальніше прочитати про нашу гостю+вірш «Молитва» -  тут:

Відео з її зустрічі в Кам`янському: 

Деталі та уточнення:

(095) 464 65 85 – Маша Пилипчук

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі