Новини минулого: 13 грудня

  1. Новина відноситься до:

«Український голос», 18 грудня 1941 року

Луцький єпархіальний книжковий склад має в продажі богослужбові книжки в українській мові, молитовники для молоді, календарі, свічки (в обмін на віск), і продає часописи. Вийшов з друку часослов і календар. Готується до друку Апостол. Книгарні й установи, що купують на складі більше, як на 1000 карб., мають знижку 20%. Адреса складу: Луцьк, Василіянська площа, 10 (коло Чеснохресної церкви).

У честь А. Вахнянина. Старанням спілки Український Літературно-Мистецький Клюб у Львові влаштував у неділю, 30 листопада 1941 р. у своїй залі при вул. 29 Червня (Давніше вул. 3-го Травня) 20/1, музичний вечір, присвячений сторіччю з дня народження українського письменника, композитора і громадського діяча, Анатоля Вахнянина.

Луцьке середмістя. Сьогорічна зима завзялася, мабуть, робити нам несподіванки. Зразу вдарили морози такі, яких у ту пору ніхто не сподівався, а оце пішли дощі, від яках земля так розкисла, що не лиш калоші, але просто ноги можна в болоті погубити. Ще в середмісті нічого. Там як не як, а наше сухою ногою все таки пройдете, а ось на бічних вулицях, так хоч зразу сідай і плач. Але ж і не все середмістя вільне від наслідків надзвичайних у цю пору дощів. При встановленні Міською Управою оплати за наєм помешкань і вулиця Яровицька аж до вулиці Погічкової була зарахована до середмістя. А проте й там непрохідні болота.
Думаємо, що Міській Управі слід би звернути увагу на ці вулиці та прокласти на них коли не плитки, то хоч по одній дошці, а в крайньому разі накидати цегли з румовищ для пішоходів, щоб во ни не були змушені нищити в болоті свойого взуття, за яким сьогодні не так уже зовсім легко.
 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі