На Волинь везуть тіло бійця, якого не могли поховати через помилку у прізвищі

Джерело: Віче-інформ
  1. Новина відноситься до:

Першого вересня на Волинь у цинковій домовині повернеться ще один Герой антитерористичної операції, житель смт Іваничі, – Валерій Янчук. У цьому році чоловікові виповнилося б 30. 

25 серпня минулого року під час обстрілу села Дзеркальне, що на Донеччині, Валерій отримав важке осколкове поранення легенів і печінки. Амвросіївським лікарям не вдалося врятувати бійця. Він помер на операційному столі та був похований на міському цвинтарі Амвросіївки, пише «Віче-інформ».

Через нерозбірливий почерк начальника СМЕ Валерій був похований під прізвищем «ЯМчук». Така помилка суттєво ускладнила пошук волинянина.

Врешті мамі вдалося знайти сина. Пройшовши ще кілька місяців бюрократичних випробувань, пов'язаних з ДНК, жінка везе сина, аби поховати на батьківщині.

Першого вересня громадські активісти на Цуманському перехресті зустрінуть Героя та колоною проведуть до Театрального майдану.

О 12:00 годині, у нижньому храмі Луцького Свято-Троїцького собору відслужиться чин похорону, після чого тіло Валерія Янчука відправлять у смт Іваничі.

Похорон Героя відбудеться 2 вересня у рідному містечку.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі