У Луцьку відповіли на петицію щодо самовільної споруди на вулиці Конякіна

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Питання роботи тимчасової споруди у сквері на вулиці Конякіна поблизу ТЦ «Слон» вирішать лише після судового розгляду апеляційної скарги підприємця-власника споруди. Наразі міськрада зобов’язує його повернути земельну ділянку в комунальну власність.

Нещодавно на захист самовільно встановленої споруди у сквері на вулиці Конякіна зареєстрували електронну петицію. У петиції, автором якої є Олена Сокоринська, йдеться про продовження терміну дії оренди земельної ділянки на вулиці Конякіна, 37а підприємцю Сергію Климюку для здійснення його підприємницької діяльності та повернення йому конфіскованого майна. Автор петиції зазначає, що підприємець створив сквер на пустирі 20 років тому, і цей сквер досі існує завдяки доходам від здійснення підприємницької діяльності.

Влітку мешканці мікрорайону планували оскаржити рішення виконкому про знесення тимчасової споруди з літнім майданчиком на вулиці Конякіна, 37а. Раніше під час засідання виконкому директор департаменту муніципальної поліції міськради Юлія Сиротинська зазначала, що тимчасова споруда з літнім майданчиком не має продовженого договору оренди землі.

Відповідь на петицію, що здобула понад 300 голосів, оприлюднили 11 грудня.

«Розглянувши електронну петицію з приводу продовження фізичній особі - підприємцю Климюку С.В. терміну дії договору оренди земельної ділянки на вулиці Конякіна, 37а, повідомляємо, що вказане питання розглядалось Луцькою міською радою, та за результатами розгляду було встановлено, що Климюк С.В. на орендованій земельній ділянці без будь-яких дозвільних документів, розмістив торговий павільйон та облаштував літнє кафе, що є порушенням пункту 29 договору оренди землі, укладеного з Луцькою міською радою 04.12.2009, а також Правил благоустрою міста Луцька, затверджених рішенням міської ради від 29.07.2009 № 44/2.

Враховуючи вищевикладені обставини, Луцькою міською радою прийнято рішення від 02.02.2016 «Про відмову підприємцю Климюку С.В. у поновленні договору оренди землі для обслуговування торгового павільйону, літнього кафе та дитячого автомістечка на вулиці Конякіна, 37а», - йдеться у відповіді за підписом заступника Луцького міського голови Сергія Григоренка.

У відповіді також вказують, що наразі триває судовий розгляд апеляційної скарги фізичної особи-підприємця Сергія Климюка на рішення Господарського суду Волинської області від 04.07.2016 (справа № 903/408/16), яким його зобов’язано повернути Луцькій міській раді по акту приймання-передачі земельну ділянку.

У міськраді повідомляють, що подальше вирішення питання функціонування тимчасової споруди на вулиці Конякіна, 37а буде можливим після закінчення судового розгляду та вступу в законну силу рішення суду із вищевказаного питання.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі