Новини минулого: 2 грудня

  1. Новина відноситься до:

Луцький україномовний тижневик «Український голос», 4 грудня 1942.

Подяка Фірера. Громадянка м. Києва в. Романська з вдячностею за визволення України від большевицького ярма зложила сердечну пожертву з листом до Фірера. Тепер з канцелярії Фірера надійшло письмо, в якому Фірер висловлює подяку за примірний вчинок українки.

Нові українські театри на Волині. Недавно в Дубні зорганізувався Музично-Драматичний Театр „Просвіта" під дирекцією Авеніра Коломийця. Першою його виставою була опера С. Гулака-Артемовського „Запорожець за Дунаєм", що йшла на сцені цього театру десять разів. Наступною виставою має бути „Сватання на Гончарівці". В Ковлі при місцевому Т-ві „Просвіта" організовано секцію драматичного театру. Керівник секції — Я. Майстренко, режисер П. Гордійчук, декоратор — Д. Нарбут. Секція розпоряджає добрими фаховими артистичними силами. Перша її вистава — п’єса Квітки-Основ'яненка „Шельменко денщик", що недавно йшла в залі місцевого кінотеатру „Метрополь", пройшла дуже гарно. В не далекому майбутньому секція має намір перетворитися в Драматичний Театр.

З метою відбудови знищених большевиками у фінських областях церков заснувався новий союз. Величина завдань того союзу виявляється з факту, що большевики знищили та зруйнували всі церкви у Виборгу.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі