Новини минулого: 1 грудня

  1. Новина відноситься до:

«Український голос», 4 грудня 1941 року

У четвер, 4 грудня у залі Міського Театру в Луцьку відбудеться концерт бувш. артиста академічних та оперних театрів – професора співу Максаніна і його учнів. У програму концерту ввійдуть квартети, квінтети, дуети та солоспіви українських композиторів. Початок концерту о год. 17-і й.

23 листопаду ц. р. в с. ПІддубцях відбулася урочиста Служба Божа й панахида по поляглих героях під Базаром, яку відправив свящ. Федір Павлів. На панахиді була велика кількість народу, а переважно молодь. Гарно співав хор під диригуванням  п. Климюка.

Як довідуємося, розшукуваний батьком Зиновій Тиктор, учень II курсу холмської І технічної української школи був ув’язнений у Луцькій тюрмі. 11 або 13 червня 1941 р. його привели в 22 камеру, в якій він сидів з п. Шульгою Данилом, що, як староста, опікувався ним як наймолодшим в’язнем. 22 червня 1941 р. п. Шульгу, як засудженого до розстрілу, перевела до смертної камери, а Зиновій Тиктор залишився в камері 22. Коли 23 червня 1941 р. п. Шульзі вдалося втікти зі смертної камери, він, хоч і розпитував про Зиновія Тиктора та хоч сам його розшукував поміж в’язнями, яких вигнали енкаведнсти на подвір’я, де були пізніше розстріли, більше вже Зиновія Тиктора не бачив і не міг про нього нічого довідатися.
 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі