Відновлення спаленого стенду Героям вартуватиме Луцьку 90 тисяч

На відновлення фотостенду пам’яті Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО просять виділити 90 тисяч гривень з міського бюджету. На думку фірми-підрядника, згоріти через лампадку стенд не міг.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 28 листопада, йдеться у повідомленні Інформаційного агентства Волинські Новини.

Так, депутатів просили передбачити виділення 90 тисяч гривень на відновлення знищеного вогнем фотостенду. Якщо ж коштів використають менше, їх обіцяють повернути у міський бюджет.

Голова комісії Павло Данильчук зауважив, що не знає справжньої причини загорання стенду. У висновок поліції про те, що це спричинила лампадка, з його слів, більшість активних лучан, майданівців, волонтерів та бійців АТО, не вірить. Тому він вважає недоцільним відновлення стенду в такому вигляді, яким він був досі і з тих самих матеріалів. Тож питання запропонували вивчити детальніше, а вже потім напрацювати інший варіант, наприклад, створення стенду за допомогою 3D-принтерів, які друкують на камені.

На думку керівництва фірми «Факторія», яка здійснювала розширення стенду, що обійшлося у 151 тисячу гривень, від лампадки фотостенд загорітися не міг, адже для цього потрібне нагрівання зі значно вищою температурою. Матеріали, мовляв, надійні та можуть довго використовуватися, а дерев’яних конструкцій стенд не містить.

Члени комісії вирішили рекомендувати виділити кошти, а конкурс зі створення нового стенду пропонували оголошувати наступного року.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі