Борису Клімчуку встановили пам’ятник

Борису Клімчуку встановили пам’ятник
  1. Новина відноситься до:

2 вересня минає рік відтоді, як пішов з життя «господар Волині» Борис Клімчук, повідомляє Волинська правда.

Напередодні роковин волиняни вшанували пам`ять екс-губернатора області Бориса Клімчука, відвідавши відкриття пам`ятника на його могилі. Спочиває Борис Петрович поруч зі своїми батьками – Ольгою та Петром. Панахида за упокій відбулася 30 серпня у рідному селі колишнього губернатора Воля Любитівська, що на Ковельщині.

 

 

 

Вшанувати пам’ять Бориса Клімчука, який був дворазовим очільником Волині, послом у Литві та Азербайджані прийшли голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, Луцький міський голова Микола Романюк, ректор СНУ Ігор Коцан, головний лікар обласної клінічної лікарні Іван Сидор, екс-голова облради Володимир Войтович, колишній головний митник області Роман Микитюк, голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк, генеральний директор ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536» Віктор Чорнуха, народні депутати України, депутати обласного та міського рівнів, громадські діячі, священнослужителі, громада та родичі.

Краяни та гості області, які приїхали в невеличке волинське село, аби вшанувати пам`ять Бориса Петровича, спочатку помолились за його душу в храмі Петра Могили. Свого часу цю церкву збудували за ініціативи і підтримки Клімчука. Донині її прикрашають дзвони, подаровані екс-очільником області. На них (дзвонах, - ред.) викарбувані імена – Борис і Петро. Таким чином покійний губернатор увіковічнив шану до своєї родини та вдячність батьку за мудрість.

Опісля панахиди люди прийшли на кладовище, де майже рік спочиває Борис Клімчук. Замість дубового хреста на його могилі відтепер видніється пам`ятник. Його виготовив один з кращих майстрів Харкова.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі