7 комунальних ділянок продали у Луцьку

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Яку суму цьогоріч вдалося заробити на продажі ділянок комунальної власності у Луцьку, повідомили членам земельної комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру 23 листопада.

Депутатів поінформували про хід виконання рішення міськради про продаж земельних ділянок комунальної власності.

Як повідомив начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала, продаж земельних ділянок відбувається двома методами – викуп земельної ділянки під нерухомим майном суб’єктом підприємницької діяльності та продаж вільних земельних ділянок шляхом аукціону, проведення земельних торгів.

За станом на 1 листопада протягом цього року продали сім ділянок загальною площею 0,9771 гектара за 2,284 мільйона гривень (йдеться про ділянки під нерухомим майном підприємців). Під час аукціонів цьогоріч продали шість ділянок стартовою ціною 2,052 мільйона – від продажу до міського бюджету надійшло 4,125 мільйона гривень. Загалом з 2011 по 2015 роки шляхом викупу продали 42 земельні ділянки площею 7,02 гектара на загальну суму 13,987 мільйона гривень.

Член комісії Микита Рабан поцікавився датою оголошення аукціону щодо двох ділянок по проспекту Президента Грушевського. Сергій Шабала повідомив, що все необхідне для підготовки до аукціону управління зробило. Проблемою лишаються висновки до проектів відведення, які видає Держгеокадастр і які щодо цих ділянок досі не видані. Раніше аукціони щодо цих ділянок планували провести у лютому наступного року.

Нагадаємо, що нещодавно міськрада ухвалила рішення про продаж чотирьох ділянок – на вулиці Даргомижського та на вулиці Карбишева – шляхом аукціону.

Під час сесії міськради у жовтні погодили продаж трьох ділянок для обслуговування об’єктів комерційного призначення синові депутата Луцької міськради Євгенія Ткачука та його бізнес-партнеру трьох ділянок – по проспекту Президента Грушевського, на бульварі Дружби народів та на вулиці Дубнівській.

Також депутати виключали зі списку ділянок для продажу через аукціон ділянку по проспекту Молоді, на якій розташований дитячий майданчик.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі