Новини минулого: 22 листопада

  1. Новина відноситься до:

«Український голос», 26 листопада 1942 року

Панахида по героях Базару. В неділю 22 листопада ц. р. в 21 роковини Базару в Луцькому Катедральному соборі Митрополит Полікарп в сослуженні соборного духовенства відправив панахиду за спокій душ розстріляних большевиками 359 козаків у Базарі.

Мировий суд в Горохові. В справі позивача Редчука Йосипа, рільника в Звинячах, Горохівського повіту, проти його жінки Редчук Евфросинії зі Звиняч, як пізваної, незнаного місця побуту. На внесення позивача має бути розв’я зане подружжя. Термін розправи визначається на день 9 грудня 1942 р. год. 8 рано перед Мировим Суддею в Горохові. Цим викликається пізвану на цю розправу. Горохів, дня 19 листопада 1942 р.

Господарське життя Крем’янці. Відбудова господарського життя в Крем’янці головним чином переводиться Промисловою Централею, що підпорядкована Гебітскомісаріятові. За короткий час праця Промислової Централі осягнула прекрасні наслідки. Урухомлено цілий ряд підприємств: миловарню, фабрику пасти до взуття й підлог, свічкарню, кілька столярських верстатів, бондарню, кошикарню, гончарню, чотири гарбарні, щіткарню, кілька вапелень і крейдярень, з яких одна виробляє шлямовану крейду. Крім цього урухомлено фабрики: лімонади, мармеляди, оцту, дріжджів і сушарню городини. Організовано виробництво екстрактів до виправки шкір. Працюють римарська майстерня і механічні верстати для направи машин. Пущено в рух ткацькі верстати, які продукують різні вовняні вироби.
 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі