Новини минулого: 14 листопада

  1. Новина відноситься до:

Україномовний луцький тижневик «Наш Голос», 20 листопада 1921 року.

Польська газета на Волині. Від недавнє в Луцьку почав виходити польський тиждневик Głos Wołyński. В перших числах характер цього часопису був не зовсім виразний, але в Ч. 6 знаходимо дуже велике обурення з причини діяльносте Луцької Народньої Ради, а рівно ж зі спроби бувших форналів оборонити свої права, перед свавільством місцевих поміщиків...

Військова бранка. Закінчено також прийом молодих хлопців (1899 і 1900 рр.) до військової служби. Ставилися всі без ріжниці національностей. Вслід за прийомом принята від новобранців присяга, але до служби їх ще не притягнуто.

Конфіската газет. З роспорядження Волинського Воєводства, у всіх почтових урядах Волині сконфісковано деякі львівскі українські Газети, як: „Вперед" за 11 листспада і „Воля Народа" за 12 того ж місяця.

Засідання Луцької Народньої Ради. 13 цього листопада, в помешканні „Стражі Пресової" в Луцьку відбулося чергове засідання Луцької Народньої Ради. В наслідок обширного реферату, виголошенного п. Ст. Капусцінским, Рада ухвалила приступити до засновання по гмінах Гмінних Кол Народньої Ради і роспочати працю по підготовці до виборів у майбутній Сейм. Дискусія й ухвали по цьому питанню виказали щире бажання Народньої Ради провадити згадану працю на грунті виключно народньому і в дусі найтіснішої згоди нашого селянства всіх національностей.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі