Фільм «Гніздо горлиці» за участю лучанина виходить на широкий екран. ВІДЕО

Джерело: Канал 24
  1. Новина відноситься до:

Сьогодні в прокат виходить довгоочікуваний фільм Тараса Ткаченка «Гніздо горлиці». Сюжет заснований на реальних подіях, розповідає історію українських заробітчанок, - повідомляє канал 24.

В основі стрічки «Гніздо горлиці» – кінороман чернівецького письменника Василя Мельника. Сценарій адаптував режисер Тарас Ткаченко. Каже, взявся за фільм, бо розповідь вразила його. До того ж підіймає гостру соціальну проблему.

«Драматична історія на екрані – насправді є реальністю для тисяч українок. Жінки змушені їхати на заробітки, терпіти приниження заради грошей», - каже актриса Римма Зюбіна.

«Я можу посилатися і закликати усіх не їхати, зберігати сім'ю, але як правильно сказала моя подруга, цей фільм потрібно щодня показувати у верховній раді, тому що я не можу змінити соціальну політику цієї країни, я не можу економічну ситуацію змінити», – розповіла актриса Римма Зюбіна.

За роки незалежності проблема заробітчанства не втратила своєї актуальності. Кожні 20 гривень зі ста - привезені з-за кордону.

 

«Гніздо горлиці» став справжньою сенсацією Одеського кінофестивалю та здобув нагороду «Золотий Дюк» як найкращий український фільм. А також отримав відзнаку на індійському міжнародному фестивалі в Мумбаї. Стрічку покажуть більше сотні українських кінотеатрів. Планують прокат і в Італії.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 2 листопада у Луцьку відбувся допрем’єрний показ фільму «Гніздо горлиці». У коментарі виданню режисер картинирозповідав, що в альтернативному варіанті стрічка мала б бути на відсотків 20 довшою, з іншим фіналом. Відповідно до задуму, в Україну мав приїхати сеньйор, на якого працювала головна героїня. Проте, через, смерть актора, кінцівку змінили, аби зберегти його героя. Проте, фільму альтернативний фінал, на думку режисера, пішов лише на користь.

Варто додати, що одну з головних ролей у стрічці зіграв наш земляк Максим Канюка. До слова, це – його кінодебют.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі