Лучанам, які загинули на сході, встановили пам’ятні дошки

Джерело: Волинські новини
  1. Новина відноситься до:

Меморіальні дошки лучанам Володимиру Прокопчуку та Олександру Войчуку встановили на будинку, де проживали юнаки - на бульварі Дружби народів, 2 у Луцьку.

23-річний Володимир поклав життя у трагічному бою під Волновахою, 25-річний Олександр загинув під час виходу з Іловайського котла. Урочисте відкриття меморіальних дошок відбулось 28 серпня, повідомляє інформаційне агентство «Волинські новини».

Володимир тільки півроку як відслужив строкову армію. Пішов добровільно, не сачкував. Друзям казав, що обов’язково має відслужити, аби мати честь і гонор справжнього чоловіка. Батькам казав, що він — патріот, і якби не принесли повістку, все одно пішов би захищати український кордон. Після повернення планував одружитися.

26 січня 2015 року згідно з результатами проведених експертиз ДНК вдалось ідентифікувати особу Олександра Войчука, який раніше був у списку зниклих безвісти. Він у складі 51-ї окремої механізованої бригади виконував завдання у зоні АТО. Зв'язок з ним обірвався 28 серпня 2014 року. На той час він знаходився поблизу Іловайська Донецької області.

Священнослужителі освятили меморіальні дошки та зазначили – пам’ять про воїнів буде вічна, і проходячи повз ці знаки, люди мимохідь будуть приклоняти голови у пам’ять про своїх юних Героїв.

 

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі