«Здригалися стіни, гойдалися люстри»: у Луцьку трясло 9-поверховий будинок. ФОТО. ВІДЕО

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини
  1. Новина відноситься до:

Мешканці дев’ятиповерхового будинку №73а на вулиці Львівській учора прокинулися від жахливого трясіння будинку.

Люди не могли зрозуміти, що створює такі коливання.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новинимешканка будинку Юлія, тряслися стіни, люстри, все, що знаходилося в квартирі.

«Що відбувається, люди зрозуміли лише коли вийшли на балкон – здригнулися від жаху: на рівні 5-го поверху стоїть машина, яку найняв московський батюшка, щоб викопати туалет з центральною каналізацією біля церкви, яку не так давно збудували на вулиці Львівській 73а. Сваї такі величезні, що висотою до 5-го поверху діставали», - розповідає жінка.

З її слів, нажахані неймовірною вібрацією мешканці будинку вийшли на вулицю, аби з’ясувати, що відбувається, і чи такі дії правомірні. Робочі, які здійснюють будівництво на території церкви, жодних документів людям не змогли показати, швиденько припинили свердлити й поїхали.

«Сверлили від будинку за метрів 4. Припинили роботу тільки тоді, коли мешканці будинків вийшли до них і вимагали пояснити, яке мають право це робити, і де документи про дозвіл. На вимогу людей робочі нічого не змогли показати, тому й скрутилися швидко», - розповідає пані Юлія.

Ще минулого року мешканці будинку №73а збирали підписи проти будівництва церкви УПЦ МП в дворі їхнього будинку, поруч із дитячим майданчиком. Однак, зі слів місцевих жителів, там зуміли швидко все організувати – уже за кілька місяців поміж багатоповерхівок, на місці старої хати, яку не забарилися зрівняти з землею після смерті її мешканки, «втулилася» московська церква. До слова, люди досі сумніваються у наявності відповідної дозвільної документації на будівництво на цій земельній ділянці церкви.

«Можливо, хтось нас почує та перевірить всі права та документи батюшки, який будує церкву», - кажуть стурбовані мешканці.

Люди неодноразово зверталися у міську раду – вимагають цю церкву знести.

Заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіївпідтвердив, що скарги з приводу цієї церкви московського патріархату надходять ледь не з моменту її будівництва. Однак, переконує, у представників церкви є всі відповідні дозволи на будівництво. Перевірка від держбуду, що проводилася за скаргами лучан, жодних порушень проектної документації не виявила. Щодо шкідливого впливу на сусідні будинки – такого теж інспекцією не виявлено.

«Можливо, у процесі будівництва відбуваються якісь порушення, але з документами у них все в порядку», - каже чиновник.

Стосовно знесення церкви, тут міська рада не може нічого зробити.

«Знести церкву можна тільки рішенням суду», - говорить Ярослав Матвіїв.

А тим часом будівництво церкви у дворі поміж багатоповерхівок, попри спротив громадськості, триває. Сьогодні машина зі сваями – знову на місці, кажуть очевидці.

Фото та відео зроблені з 4-го поверху будинку №73а

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі