У Луцьку – роботи над Стиром: люди боюяться, що берег забудують. ВІДЕО

Джерело: ТРК Аверс
  1. Новина відноситься до:

Берег річки Стир у Луцьку почали зачищати від дерев та розрівнювати. Лучани б’ють на сполох: невже ділки обнагліли настільки, що тепер забудовуватимуть навіть охоронну зону водойм?

Що ж там насправді відбувається – у відеосюжеті ТРК Аверс.

Близько тижня тому на Набережній поблизу річки Стир почала гуркотіти техніка. Водій екскаватора Олег розповів, що працює на ТОВ «Волиньторгхліб», яка є підрядником цих робіт. Єдине, що знає чоловік, що тут має бути парк. І з посмішкою переконує, що забудовувати берег ніхто не буде.

«Тут буде парк, бігові доріжки, ну а далі я вам не розкажу, бо сам не знаю», - каже він.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинскі Новини повідомляоло, що значний резонанс серед лучан викликало питання будівництва на узбережжі Стиру на вулиці Ковельській, що поряд зі Старим містом.
 


Про те, що відбувається на Набережній, розповіли у департаменті ЖКГ міської ради. Очільник Юрій Крась пояснює: роботи відбуваються у рамках схеми благоустрою, яку затвердили ще у липні під час засідання виконкому.

Тут планують облаштувати спортивно-відпочинкову зону. Сам проект ще не готовий, однак, на диво, є бізнесмени, які горять бажанням його реалізовувати за власний кошт.

«До нас звернувся директор житлового комплексу «Шевченківський» щодо проведення робіт з благоустрою. Ми не заперечуємо», - каже Юрій Крась.

Те, що бізнес так рветься допомагати місту – чиновників не насторожує.

«Там будується житловий комплекс. Інвестор зацікавлений, щоб була якась привабливість для людей, паркова зона, а не чагарники. І готові вкласти туди частину своїх грошей».

Зі слів Юрія Крася, забудови там точно не передбачено. Схема затверджена, відступатися від неї навряд чи будуть. Тим паче, що це зона ймовірного підтоплення річки Стир, тому великі споруди зводити там недоцільно.

Звучить гарно, та чи насправді все так – будемо бачити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі