Новини минулого: 19 жовтня

  1. Новина відноситься до:

«Радянська Волинь», 19 жовтня 1952 року.

В ці дні серед хліборобів сільгоспартілі ім. Будьонного Ковельського району широко розгорнулось вивчення історичних рішень XIX з'їзду партії. Комуністи і інші члени агітколективу роз'яснюють трудящим директиви з'їзду по п'ятому п'ятирічному плану. По кілька бесід на цю тему провели агітатори.

Наслідки маневрів окупаційних військ у Західній Німеччині. БЕРЛІН. ТАРС. Як повідомляє газета «Нейєс Дейчланд», за підрахунками фінансових експертів боннського уряду в результаті весняних маневрів окупаційних військ західних держав втрати, заподіяні Західній Німеччині, обчислюються в десятках мільйонів марок. У самій тільки землі Рейнланд-Пфальц втрати, заподіяні маневрами, становлять понад 10 млн. марок. Командування окупаційних військ, пише «Нейес Дейчланд», під час маневрів зовсім не зважало на інтереси населення. Внаслідок цього в землі Гессен, у районі Нижнього Рейну та інших областях окупаційні війська на великих площах картопляних полів, виноградників і фруктових плантацій знищили незняті врожаї.

Відставка фінляндського уряду. ХЕЛЬСІНКІ. ТАРС. Фінське телеграфне бюро повідомляє, що прем'єр-міністр Кедконен передав сьогодні президентові республіки свою особисту просьбу і просьбу уряду про звільнення їх від виконання їх обов'язків. Перед цим свої клопотання про відставку прем'єр-міністрові подали соціал-демократичні лідери Скуг, Ойттінен, Лейісте, Пелтонен, Хуннонен і Рантала.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі