У Рожищі смолоскипною ходою вшанували захисників України

Джерело: Інформаційне агентство Волинські Новини

«Вони померли – щоб ми жили!» - з таким гаслом та запаленими смолоскипами пройшли на передодні Дня захисника України вулицями Рожища небайдужі місцеві жителі, учасники антитерористичної операції, молодь та школярі міста, щоб вшанувати пам’ять тих героїв, справжніх захисників Батьківщини, які у боротьбі за неї віддали найдорожче – життя.

Хода розпочалася від третьої міської школи, учнем якої був полеглий на Сході рожищанин Олександр Плоцедим і де встановлена пам’ятна дошка героєві.

«Слава Україні! Слава героям! Смерть ворогам!» гучною луною роздавалося містом і в руках учасників ходи палав вогонь, як символ вічної та незгасної пам’яті про героїв, захисників України.

Біля пам’ятного знака Небесній сотні учасники ходи вшанували пам’ять тих, хто не скорився злочинному режиму, першим піднявся на боротьбу за європейське майбутнє держави. Закінчилася хода біля могили Олександру Плоцедиму на міському кладовищі, де учасники ходи схилили голови і помолились за всіх, хто уже не з нами, за істинних патріотів України.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі