70-квартирний луцький будинок ризикує взимку замерзнути

  1. Новина відноситься до:

Мешканці будинку за адресою Шевченка, 37а взимку ризикують залишитися без тепла: встановити автономне опалення для багатьох із власників квартир надто дорого, а будувати окрему котельню для одного будинку у міській раді вважають недоцільним. 

Справа в тім, що будинок обслуговувало підприємство «Електротермометрія». Однак у 2015 році воно не уклало угоду із ДКП «Луцьктепло» на здійснення теплопостачання.

Більше того, підприємство вирішило демонтувати обладнання старої котельні.  У зимовий період 2014-2015 років у вихідні тепло в квартири вже припинили подавати. 

Аби вирішити проблему, в міській раді пропонують на умовах співфінансування із мешканцями встановити в будиноку автономне опалення. Зокрема, мешканці отримали бланки заяв, підписуючи які погоджувалися би оплатити обладнання і роботи зі встановлення індивідуальних котлів. Натомість за кошти міської ради мала би бути профінансована проектна документація. 

Втім, як пояснюють мешканці, для багатьох із них, котрі є пенсіонерами, це непосильна сума. Зі слів депутата міської ради Сергія Сівака, вона сягатиме більше 25 тисяч гривень. Тому мешканці прохають збудувати модульну котельню.  

У міській раді кажуть, що вартість такої установки сягне 3,5 млн грн, що недоцільно, враховуючи, що котельня обслуговуватиме лише один будинок. 

Зрештою, аби вирішити питання депутати вирішили створити робочу групу.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Автор: Тетяна ГРІШИНА

Коментарі