Луцьку автостанцію очистять від кіосків

Луцьку автостанцію очистять від кіосків

Всі тимчасові споруди на території автостанції №1 встановлені незаконно, а всі договори – фіктивні. Отож, виконком погодив демонтаж цих незаконних кіосків.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому вчора, 7 жовтня.

Нагадаємо, навести лад з кіосками на автостанції, розташованій на вулиці Конякінане можуть більше 10 років. Вони стоять на мережах, неодноразово їхнім власникам видавали приписи, та реакції не було. Прокуратура міста, здійснюючи нагляд за дотриманням містобудівного законодавства, вже надіслала припис в управління архітектури. Воно, своєю чергою, подало пропозицію про знесення цих кіосків.

Улітку луцькі муніципали нарахували на міській автостанції більше 15 торгових павільйонів, встановлених незаконно.

Як повідомила директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська, усі об’єкти, що знаходяться на території АС № 1, стоять на комунальній землі.

Дві ділянки підприємству «Вопас» були надані без права передачі в суборенду для обслуговування споруди і платформ та парковки. Усі договори з власниками кіосків – фіктивні.

Договір оренди на землю між міськрадою та «Вопас» вже рік як завершився і не поновлений. Нині у судовому порядку міська рада повертає землю.

У підсумку, члени міськвиконкому підтримали низку проектів рішень про демонтаж незаконних тимчасових споруд на території автостанції №1.

Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі